Produkty łatwo przyswajalne od 7,30 do 19,30
- - buraki, fasola szparagowa, groszek zielony, kapusta czerwona,
- - kukurydza, marchew, papryka, sałata, seler, soczewica, szczaw,
- - szpinak, ananas, brzoskwinie, cytryny, czereśnie, jagody, daktyle,
- - jeżyny, kiwi, maliny, morele, nektarynki, pomidory, porzeczki,
- - śliwki, truskawki, winogrona, wiśnie, olej kukurydziany, olej słonecznikowy, czosnek, liść laurowy.
Produkty nocy 19,30 do 21,30
- - bakłażan, botwina, bób, cukinia, dynia, fasola, grzyby, kalafior,
- - brukselka, kapusta, ogórki, pory, rzodkiew, soja, szparagi,
- - ziemniak, arbuz, awokado, banany, gruszki, jabłka melony,
- - migdały, oliwki, orzechy, olej arachidowy, oliwa z oliwek, olej sezamowy i sojowy,
- - cebula, korniszony, sól, jaja, produkty mleczne, ryby oprócz rekina.
Czas trwania trawienia.
- Skrobia od 2 do 3 godzin.
- Białko od 4 do 6 godzi .
- Tłuszcz od 6 do 10 godzin.
- Pokarmy wegetariańskie mieszane 24 godziny.
- Mleko pasteryzowane od 12 do 48 godzin.
- Jarzyny gotowane od 10 do 12 godzin.
- Jarzyn surowe od 3 do 6 godzin.
- Owoce gotowane od 2 do 12 godzin.
- Świeże soki owocowe lub jarzynowe 20 minut.
- Pokarm mieszany nie wegetariański od 1 do 5 dni.
Rocznie
spożywamy około tony żywności na osobę, z czego 15 do 30 %
przypada na owoce i warzywa. Zjadamy 6 do 8 kg.konserwantów,
sztucznych barwników, pestycydów, metali ciężkich i chemikaliów.
Na każdą osobę przypada rocznie kilogram wolnych rodników
tlenowych, które niszczą żywa tkankę. Aż 50 % enrgii czerpiemy z
nasyconych tłuszczów zwierzęcych. 1/3 Dorosłych ma nadwagę.
Wszystkie dane epidemiologiczne wskazują jednoznacznie, że złe
nawyki żywieniowe Są 10 krotnie ważniejszym czynnikiem powstawania
nowotworów od wszystkich pozostałych, na które jesteśmy
codziennie narażeni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz